SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

31 ARALIK’TA SON

31 ARALIK’TA SON
Bu haber 29 Kasım 2022 - 16:14 'de eklendi ve 86 views kez görüntülendi.

Evcil hayvanlara mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulamasında tanınan ek süre 31 Aralık’ta sona erecek. Mikroçip taktırmayan kedi, köpek ve gelincik sahiplerine para cezası uygulanacak.

Evcil hayvan sahibi olan vatandaşlar Amasya’ da bulunan herhangi bir Veterinere giderek hayvanlarına Mikroçip taktırabilir. Mikroçipler, veteriner tarafından evcil hayvanın deri altına yerleştiriliyor. Bu uygulama ile evcil hayvanların sağlık koşulları takip ediliyor, kaybolduklarında bulunmaları kolaylaşıyor. Zorunlu mikroçip uygulamasıyla birlikte evcil hayvanların çalınma sokağa bırakılma ve terk edilme gibi olumsuz durumlarla karşılaşmasının da önüne geçilmiş oluyor.

Mikroçip uygulamasına henüz geçmeyen evcil hayvan sahipleri için tanınan ek süre 31 Aralık’ta sona erecek. Kedi, köpek ve gelinciklerine kimliklendirme yapmayan vatandaşlara 1634 lira ceza kesilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA