SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

ÜNİVERSİTELİLER YAŞLILARA DEĞİL GELECEKLERİNE BAKIYOR

ÜNİVERSİTELİLER YAŞLILARA DEĞİL GELECEKLERİNE BAKIYOR
Bu haber 20 Nisan 2019 - 15:01 'de eklendi ve 1.297 views kez görüntülendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi dördüncü sınıf hemşirelik bölümü öğrencileri ve Sağlık Gönüllüleri Kulübü üyeleri, Rehabilitasyon Hemşireliği Dersi kapsamında Amasya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdiler. Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Doğan danışmanlığında gerçekleşen ziyarette; öğrenciler, yaşlı bireylere zihni güçlendiren beyin egzersizleri ve çeşitli etkinlikler yaptırdılar.
Ziyaretle ilgili bir değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Doğan şu cümleleri kaydetti:
“Doğurganlık oranlarındaki düşüş, teknolojik ve sağlık alanındaki gelişmelere bağlı birçok hastalığın tedavi edilebilir olması, eğitim ve beslenme koşullarının iyileşmesi, anne ve bebek ölüm hızlarının azalması, kronik hastalık risk faktörlerinin kontrol altına alınması gibi faktörler yaşlı nüfusun hızlı artışına neden olmaktadır. Ülkemiz genelinde ortalama beklenen yaşam süresi 78 yıl olup, bu süre erkeklerde 75.3, kadınlarda 80.8 yıl olarak hesaplanmıştır.
Ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde yaşlı nüfusta artışın olması, bir takım fizyolojik, sosyal ve emosyonel sorunları beraberinde getirebilmektedir. Bu açıdan yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olduklarını ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak gerektiği herkes tarafından bilinmeli ve önemsenmelidir. Engellenemeyen bir gerçek olan yaşlanma sürecinde, her yeni güne sağlıklı bir yaşam katmalı, yaşlanmak değil yaş almak için neler yapabiliriz bununla ilgilenmeliyiz. Aktif yaşlanma süreci içerisinde yaşlı bireylerin gençlerle birlikte aktivitelerde bulunmaları önemlidir. Öğrencilerimiz için de Rehabilitasyon Merkezinde bulunan yaşlı bireylerle kısa sürelide olsa iletişim kurmuş olmaları yaşam tecrübelerine katkıda bulunmak açısından önemli olmuştur.
Son olarak Rehabilitasyon Merkezi Müdürünün öğrencilere vurguladığı biz söz vardı ‘Gençler, aslında yaşlı bireylere değil, kendi geleceklerine bakıyor…’ Sağlık Gönülleri Kulübü olarak da bizler ‘Ne ekerseniz, onu biçersiniz. O yüzden ektiğiniz hep iyilik olsun, bir gün hepimiz yaşlanacağız o yüzden çevremizdeki yaşlılara daha özenli davranalım, onları ziyaret edelim, onların da gençler gibi ihtiyaçlarının olduğunu unutmayalım.’diyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA