SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

2022 yılını kendi rekorunu tazeleyerek tamamladı

2022 yılını kendi rekorunu tazeleyerek tamamladı
Bu haber 16 Ocak 2023 - 10:40 'de eklendi ve 103 views kez görüntülendi.

AMASYA’DA IPARD YATIRIMLARININ HACMİ BÜYÜYOR

Taşova’ya bağlı köylerimizde de bir çok yatırımın hayat bulmasını sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü 2022 yılını kendi rekorunu tazeleyerek tamamladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II programı kapsamında 2022 yılı içerisinde toplam yatırım tutarı 135 Milyon TL olan 118 adet proje için yatırımcılara yapmış olduğu 34,5 Milyon TL hibe ödemesi ile tamamladı. 2023 yılı içerisinde incelemesi ve denetimleri devam eden projelere 41,5 milyon daha ödeme yapılarak 11. Çağrıda toplamda 76 milyon liralık hibe ödemesi yapacak.

İl Koordinatörü Cengiz Dikici, ”2022 yılında İl Koordinatörlüğümüz tarafından sözleşmeye bağlanan 76 milyon TL’lik ödeme daha önceki yıllarda ödenen tutarlar açısından rekor teşkil etmektedir. İl Koordinatörlüğümüz, içlerinde büyükbaş süt ve besi hayvancılığı yatırımları, süt işleme tesisleri, meyve-sebze soğuk hava depoları ve işleme tesisleri,seralar,katma değerli ürünler, yenilebilir enerji tesisleri gibi yüksek yatırım tutarlara sahip projeleri desteklediği gibi, daha küçük yatırım bedelli tıbbi- aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, arıcılık gibi konularda hibe ödemesi yaparak destek vermiştir.

Dikici, TKDK Amasya İl Koordinatörlüğü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da insan sağlığı, hayvan sağlığı, hayvan refahı, gıda hijyeni ve güvenliği konularında AB standartlarını sağlayan işletmelerin ilimize kazandırılmasına devam edileceğini belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA