SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

Amasya Valisi, Tarihi Taşhan’daki Restorasyonu Denetledi

Amasya Valisi, Tarihi Taşhan’daki Restorasyonu Denetledi
Bu haber 25 Nisan 2024 - 14:53 'de eklendi ve 40 views kez görüntülendi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya’da bulunan Tarihi Taşhan’da devam eden bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Osmanlı dönemi mimarı Mehmet tarafından 1699 yılında inşa edilen Taşhan, 325 yıldır Amasya’nın ticaret hayatına ev sahipliği yapıyor. Yılların etkisiyle bakım ve onarım gereksinimi ortaya çıkan Tarihi Taşhan’da sürdürülen çalışmalar, Amasya Valisi Yılmaz Doruk tarafından yakından takip edildi.

Vali Doruk, İl Özel İdare tarafından yürütülen bakım ve onarım faaliyetlerini denetlediği Tarihi Taşhan’da, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Doruk’a ziyaretinde Amasya İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar da eşlik etti. Birlikte Taşhan’ı gezen Vali Doruk ve Genel Sekreter Acar, yapılan işlerin ilerleyişini gözlemleyerek bilgi aldılar.

Tarihi Taşhan, Amasya’nın önemli kültürel miraslarından biri olup, şehrin tarihine tanıklık etmektedir. Bu bağlamda gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları, tarihi yapının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.

Vali Doruk’un incelemeleri sırasında, çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ve Tarihi Taşhan’ın eski görkemine kavuşturulması için gereken özenin gösterildiği vurgulandı. Amasya Valisi ve beraberindeki heyet, tarihi mirasın korunması ve yaşatılması için yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, bu yöndeki çabalara desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA