SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

İDLİB’DE 200 TON KÖMÜR DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İDLİB’DE 200 TON KÖMÜR DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bu haber 11 Mart 2022 - 11:14 'de eklendi ve 249 views kez görüntülendi.
Amasya İHH organizatörlüğünde Hayatcan Derneği (3 Tır), Merzifon İHH (2 Tır) Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Amasya İHH Kadın Kolları, Amasya Genç İHH öncülüğünde, hayırseverlerimizin bağışlarıyla 8 Tır toplamda 200 ton kömürün dağıtımı İdlib’te gerçekleştirildi.
Çadırda yaşam mücadelesi veren 15 çocuk donarak öldü
Amasya İHH Başkanı Serdal Benli çadırlarda zor şartlar altın yaşamak zorunda kalan İdlib’teki mazlumlara yapılan kömür dağıtımına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Uzun yıllardır savaş nedeniyle İdlib’deki kamplarda ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan kardeşlerimiz kışın sert geçmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle zor günler geçiriyorlar. Yaşanan kar yağışı nedeniyle çadırların büyük bir kısmı yıkıldı. Soğuk hava koşullarından dolayı 15 bebek ve çocuk donarak öldü. Çadırlar hep su altında kaldı. Bizler de Amasya İHH olarak kardeşlerimizin bu yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalamazdık. İdlib ve kırsalına göç ederek kamplarda kışın şu soğuk günlerinde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru mazlumlara bir nebze olsun fayda sağlamak için kömür yardımı kampanyası başlattık. Mazlumlara yardım etmek bizim kardeşlik görevimizdir.
Zor zamanda yardım etmek müslümanın sorumluluğudur
Kömür yardım dağıtımına nezaret eden kardeşlerimiz gördükleri manzara karşısında derinden etkilendiklerini ifade ettiler. Çamur ve nemli toprağın bulunduğu bir zeminde kurulan küçücük çadırlarda insanlar aileleriyle sadece bir halının üzerinde yaşam mücadelesi veriyor. Çadırlarda sırtlarını dayayabilecekleri bir şey olmadığı gibi temizlik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mekana da sahip değiller. Gerçekten kadın ve çocuklar çok zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Bu gördüğümüz manzara bizleri kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Her ne kadar ekonomik krizin içerisinde olsak da bu kardeşlerimizden durumumuzun daha iyi olduğu ortada. Müslüman olmak zor zamanda da Allah için vermeyi gerektirir. Bu sebeple kömür yardım kampanyasına destek veren tüm hayırseverlerin rabbimiz ecirlerini kat kat versin.
Amasya İHH olarak bu yardım tırlarının oluşmasında katkı sağlayan Hayatcan Derneği, Merzifon İHH, Taşova İHH, Gümüşhacıköy İHH temsilciliklerimize, Özgür-Der Amasya Temsilciliği üye ve gönüllülerine, il dışından ve Amasya merkezden zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Suriye’li kardeşlerimiz için yapılan tüm bağışlar için teşekkür ederiz. Rabbimiz tüm bağışçılarımızın hayırlarını kabul etsin ve mazlumların da en yakın zamanda rahata kavuşmalarını nasip eylesin.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA