SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

KOCA’DAN SAHTE DOKTOR İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

KOCA’DAN SAHTE DOKTOR İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER
Bu haber 29 Kasım 2022 - 16:40 'de eklendi ve 93 views kez görüntülendi.

Türkiye Tekirdağ’daki ‘sahte doktor’ Ayşe Özkiraz’ın hikayesinden çıkan her yeni ayrıntıyla hayretler içinde kalmaya devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan skandalla ilgili açıklama geldi. Bakan Koca, sahte doktorun maaş alıp almadığına ilişkin konuşurken “Hastanede uzman arkadaşa sahte belgelerle sadece gözlemlemek amacıyla kendisine inandırmış olduğu anlaşılıyor” dedi ve 1-2 gün içinde olayın netleşeceğini ifade etti. Ayşe Özkiraz, Tıpta Uzmanlık Sınavından (TUS) 81 puan aldığını iddia etmiş, beyin cerrahı kisvesi altında ameliyata dahi girmişti. Hayrete düşüren skandalın ardından foyası ortaya çıkan doktor tutuklanmıştı. Son olarak Özkiraz’ın sahtekârlığından annesinin dahi haberinin olmadığı ortaya çıktı. Bu gelişmeler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da merak edilen bir konuya açıklık getirdi. Bakan Koca, sahte doktorla ilgili “Göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bize herhangi bir belge, beyanda bulunmuşluğu yok” açıklamasında bulundu.
“KAMUOYUNA DUYURACAĞIZ”
Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Koca, Çerkezköy

Devlet Hastanesi’nde sahte doktorun görev yaptığı iddiası ile ilgili şöyle konuştu:
“Müfettiş görevlendirdik, biliyorsunuz. Muhtemelen 1-2 gün içinde olay daha net anlaşılmış olacak. Ona göre nasıl bir tedbir almamız gerektiği de netleşecek. Onu da zaten kamuoyuna duyuracağız. Göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bize herhangi bir belge, beyanda bulunmuşluğu yok. Bu, tamamen hastanede uzman arkadaşa sahte belgelerle sadece gözlemlemek amacıyla kendisine inandırmış olduğu anlaşılıyor. Durum ortaya çıktığında gereken tedbir alınır.”
“TÜM DİPLOMALARIN NASIL KONTROL EDİLECEĞİ BELLİ, DU DURUM MÜSTAKİL BİR ÖRNEK”
Bakan Koca, görevdeki hekimlerin diplomalarının sorgulanması ihtimaliyle ilgili ise “Ülkemizde sadece hekimler için değil tüm diplomaların nasıl kontrol edileceği bellidir. Biz ayrıca kendi veri tabanımızda da kayıtları tutuyoruz. Güçlü bir bilişim altyapımız var. Bu durum, bizce müstakil bir örnektir. Gereğini yapacağız. Gözlem ve staj amaçlı talepler, il sağlık müdürlükleri aracılığı ile takip edilmelidir. Mevcut uygulamamız da budur. Olayı her boyutu ile değerlendiriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA