SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

MADEN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

MADEN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Bu haber 08 Şubat 2018 - 11:24 'de eklendi ve 1.824 views kez görüntülendi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 7 Şubat 1990 tarihinde Yeni Çeltek Linyit İşletmesinde grizu patlaması sonucu hayatlarını kaybeden 68 maden işçimiz için Orta Caminde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 7 Şubat 1990 tarihinde Yeni Çeltek Linyit İşletmesinde grizu patlaması sonucu hayatlarını kaybeden 68 maden işçimiz için düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Suluova Orta Camide Suluova Taşovalılar Derneği tarafından düzenlenen programda İlçe Müftü Vekili Metin Şener ile Din Görevlileri Hüseyin Arzu, İbrahim Fırat, Yunus Fırat, Şükrü Aslantaş ve Ferhat Sarı mevlit okuyarak dualar edip şehit madencilerin ruhlarına bağışlandı.

Programa katılarak yaşanan olayın çok acı olduğunu ve halen yüreklerinde hissettiklerini belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “28 yıl önce meydana gelen elim kaza nedeni ile büyük acı yaşadık. Suluova bir maden memleketi. Maden işçisi ve maden ocakları oldukça fazla olan bir bölge. O bakımdan her zaman bu sınav ile karşı karşıyayız. Cenabı Allah bir daha memleketimizi böyle acı felaketlerle imtihan etmesin. Hükümetimiz bu acı olayların yaşanmaması için madencilik sektöründe radikal tedbirler aldı. Aldığı bu önemli tedbirler nedeniyle uzun süredir madenlerimizde küçük olayların dışında böyle büyük maden kazalarını duymuyoruz. İnşallah ta duymayız. Tüm şehit madencilerimize rahmet, geride kalanlarına da sabır diliyorum” dedi.

Suluova Orta Camide düzenlenen ve şehit madencilerin aileleri tarafından katılanlara gül suyu ile çikolata ikram edilen mevlid programına, Türkiye Maden İş Sendikası Yeni Çeltek Şubesi Sekreteri Cemil Güven, Taşovalılar Dernek yönetim kurulu üyeleri, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri, şehit madencilerin aileleri ile yakınları, maden çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA