SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

MİT, Irak/Gare’de PKK/KCK Özel Güç Havacılık Birimi Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MİT, Irak/Gare’de PKK/KCK Özel Güç Havacılık Birimi Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
Bu haber 09 Mayıs 2023 - 14:25 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

MİT, PKK/KCK Özel Güç Havacılık Birimi Sorumlularından Deniz Bahri Kod Tekin OKAN’ı Irak/Gare alanında gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.
2018 yılında Şırnak şehir merkezine, 2021 yılının başlarında Diyarbakır ve Batman Havalimanına drone ile yapılan saldırıları yönetti. Saldırılarda kullanılan droneların projesini ve imalatını yaptığı tespit edildi. Geçmiş yıllarda Türkiye’de güvenlik güçlerimize yönelik drone saldırıları düzenlemesi nedeniyle MİT tarafından hedef listesine dâhil edildi.
MİT’in Saha Ajanları Fiziki Takibe Başladı
PKK/KCK tarafından Suriye’den ve Irak’tan, güvenlik güçlerimize ve sınır illerimize yönelik gerçekleştirilen eylemlerde Deniz Bahri Kodun geliştirdiği dronelar kullanıldı. Bölgedeki güvenlik güçlerine karşı çok sayıda eylemde bulunan Tekin Okan, MİT’in saha ajanlarını devreye sokmasıyla takibe alındı. MİT’in saha ajanları, Tekin Okan’ın droneların imalatı ve yönetiminden sorumlu olduğu için Irak ve Suriye arasında sürekli hareket ettiği bilgilerini elde etti. Uzun süren takip faaliyeti sonrasında Irak ve Suriye arasındaki hareket rutinine MİT saha ajanları dâhil oldu. MİT saha ajanları tarafından gelen güncel bilgiler neticesinde Irak/Gare’de gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi
Deniz Bahri Kod Tekin OKAN Kimdir?
Deniz Bahri Kod Tekin OKAN, 2010 yılında örgütün kırsal kadrosuna katıldıktan sonra 2011 yılında Irak’ın kuzeyine geçti. Irak/Gare bölgesinde Özel Güç Havacılık biriminde PKK/KCK için drone geliştirme çalışmalarında bulundu. 2018 yılında Şırnak merkezine drone saldırılarını gerçekleştirdi. 2021 yılında Diyarbakır ve Batman Havaalanına drone ile yapılan saldırıyı da kendisi yönetti. Saldırılarda kullanılan droneların projesini ve imalatını yaptı. Irak/Gare bölgesinde Türkiye’ye karşı kullanılacak hava araçlarının geliştirilmesi faaliyetlerini yönetiyordu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA