SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, beraberindeki AK Parti MKYK Üyesi ve Amasya Adayı Haluk İpek ile birlikte Suluova, Taşova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde çeşitli programlara katıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, beraberindeki AK Parti MKYK Üyesi ve Amasya Adayı Haluk İpek ile birlikte Suluova, Taşova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde çeşitli programlara katıldı.
Bu haber 11 Mayıs 2023 - 14:00 'de eklendi ve 129 views kez görüntülendi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, beraberindeki AK Parti MKYK Üyesi ve Amasya Adayı Haluk İpek ile birlikte Suluova, Taşova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde çeşitli programlara katıldı.
Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’yi Suluova ziyaretinde AK Parti Amasya Adayı Haluk İpek, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, AK Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto, Suluova İlçe Başkanı Mustafa Şen ile sektör temsilcileri karşıladı.
Bir Eylül Restoranda yapılan toplantıda Suluovalı çiftçiler ve muhtarlar ile bir toplantı gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, arazi toplulaştırması, kapalı sulama sistemi ve yeni yapılacak olan göletlerle ilgili bilgilendirme ve istişarede bulundu.
Amasya bölgesinin en önemli tarım ve hayvancılık bölgesi olan Suluova ilçesi için Kapalı sistem sulama projesi ile arazi toplulaştırma projelerinin büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken AK Parti Amasya 1. Sıra Milletvekili Adayı Haluk İpek, burada yaptığı konuşmasında;
“Suluova ilçemizde kapalı sistem sulama ve arazi toplulaştırma konuları ile ilgili olarak daha önce Veysel bey ile konuştuğumuzda Amasya’da bir toplantı yaparak konuyu değerlendirebileceklerini belirtmişti. Kendilerinin ziyareti için teşekkür ederiz. Bu bölgede büyük bir arazi var. Bunun kapalı sistemle sulanması gerekiyor. Bununla ilgili yapılan hazırlıkları değerlendirerek sonuç almak istediğimiz bir çalışma toplantısı ortamı oluştu, inşallah güzel sonuçlar alacağız.” dedi.
Ardından Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, bahsi geçen konuları iletmek için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi telefonla aradı.
Toplantıya telefonla bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise, sektör temsilcileri ile çiftçi ve muhtarlara seslendi, “Suluova ve Suluova’nın hayvansal üretimi bizim tarım faaliyetlerimiz içerisinde önemli bir yer tutmakta, bundan dolayı da özellikle hayvancılığa 2002 yılında desteklemelerden %4.4 gibi oldukça düşük bir pay verilirken tüm çabalarımız ve gayretlerimiz neticesinde Cumhurbaşkanımızın desteği ile şuanda gelinen aşamada bu pay %25’lere ulaşmış bulunmaktadır. Bu %25’lik destek 2022 yılı itibariyle 9.7 Milyar Türk Lirasına tekabül etmektedir. Ama bu yıl bildiğiniz gibi tarımsal destekler an itibariyle 57.6 Milyar liraya yükselmiş durumda ve bu 9.7 Milyar TL’lik destekte çok çok daha yukarılara çıkmış olacak. Biz üreticilerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kısa vadeli çözümler üretiliyor, üretilmeli ancak hayvancılık gibi orta ve uzun vadeli çalışmalara ihtiyaç duyan bir sektör için ben eminim yürüteceğimiz ve yürütmekte olduğumuz çalışmalar meyvelerini verecek.
Buna ilişkin de şuana kadar yaptığımız çalışmalarda olumlu neticeler elde ediyoruz. Bizim tarımsal üretimimiz içerisinde hayvansal üretimin ayrı bir yeri var. Çünkü hayvansal üretim aynı zamanda bitkisel üretimle de iç içe ve bunların kendi içerisinde dengeli bir faaliyet olarak yürütülmesi gerekiyor. Her zaman yanınızda olduk, bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle kırsal ve kırsalın kalkınması ile ilgili çabalarını ve desteklerini sizler biliyorsunuz. Önümüzdeki 5 yıllık sürede Allah’ın izniyle hem bitkisel üretim alanında hem de hayvansal üretim alanında çok daha güzel çalışmalar yapacağız.” Diye konuştu.
Ardından Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Suluova bölgesinde ihalesi tamamlanmış olan 15.000 hektar alanı kapsayan kapalı sistem sulama projesinin bir an önce yatırım programına alınması için Suluovalı sektör temsilcilerin kendisinden söz istediğini Bakan Vahit Kirişiçi’ye bildirdi.
Bunun üzerine Bakan Vahit Kirişçi: ”Veysel bey o sözünüzü verin. Sulanmadık bir karış toprağımızın kalmayacak, aynı zamanda toplulaştırılmamış alanımız da kalmayacak. Çünkü hem sulama ve sulamada modernizasyon hem de toplulaştırma bizim tarımsal üretimde verimliliğimizi artırıcı temel unsurlardır. Bunlar olmadan tarımsal üretimde verimlilikten ve başarıdan söz etmek mümkün değildir. Birinci sırada gelen verim artışını sağlayan sudur. Suyu da en verimli en tasarruflu şekilde kullanmak hepimizin görevidir. Dolayısıyla öyle bir yatırımı en kısa zamanda bu bölgeye yapacağız ve kardeşlerimiz de daha fazla kazanç elde edecekler daha fazla ürün elde edecekler onlara da hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.
Telefon konuşmasının sona ermesinin ardından Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamasında: “Buraya seçim öncesi gidelim de bir toplantı yapalım niyetiyle gelmiş değiliz. 1 Yıl oldu Bakanımız göreve başlayalı ve ben de göreve başlayalı 1 yıl oldu. Sayın Bakanımız Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’nın alanına giren sektörel sorunların belirlenmesi ve çözümü için son 1 yılda 51 tane ilde sektör toplantıları yaptı. Bunların bir kısmına ben de katılıyorum. Çok uzun süren gıda ve tarım ile ilgili alanlardaki tüm sektör temsilcileri ve STK temsilcileriyle bir araya gelindi. Bunlar çok uzun süren soru-cevap şeklinde oturumların da yapıldığı uzun toplantılar. 1 Yıllık süre zarfında 51 ilde bu kadar kapsamlı toplantıların yapılması kolay değildi. Sayın Bakanımızın Tarım ve Hayvancılık sektörünün içinden gelen bir isim olmasının bu alanda önemli yeniliklerin olmasına vesile oldu.” Diye kaydetti.
Amasya’nın genel hayvancılık ve tarım faaliyetlerindeki öneminin yanı sıra bir orman bölgesi olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki; “Biz orman köylüleri de para kazansın istiyoruz, orman işletme müdürlüklerinin kazançlarının bir kısmının orman köylülerine dağıtılacağı yeni bir mevzuat çalışması yapıldı. Bunun yanında orman köylüleri maliyetin çok daha altına yakacak temini yapabilecek, bunun yanında tarım ve hayvancılık ile ilgili Suluova ve Amasya genelinde her türlü desteği vermek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi ve Amasya Adayı Haluk İpek, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya DSİ Şube Müdürü Turgut Yorulmaz, Amasya Tarım İl Müdürü Hayrullah Göktekin, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, DSİ 7.(Samsun) Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Amasya Orman İşletme Müdürü İbrahim Yılmazer, Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu, Suluova Ziraat Odası Başkanı Savaş Üçok, Suluova Tarım İlçe Müdürü Tacettin Özmen, AK Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şen ve çiftçiler ile muhtarlar katıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA