SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

Tarımsal Hizmetler Müdürü Sercan Özler’den Müdürlük Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme

Tarımsal Hizmetler Müdürü Sercan Özler’den Müdürlük Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme
Bu haber 24 Nisan 2024 - 15:19 'de eklendi ve 46 views kez görüntülendi.

Amasya İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sercan Özler, 19 Nisan 2024 tarihinde İl Genel Meclisi toplantısında yeni seçilen meclis üyelerine müdürlük hakkında bilgi verdi ve 2024 yılında planlanan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Müdür Özler’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlardı:

Personel Durumu: Müdürlük, 2 Ziraat Mühendisi, 4 İnşaat Mühendisi, 1 Jeofizik Mühendisi, 1 İnşaat Teknikeri, 4 Harita Teknikeri, 1 Şef, 1 V.H.K.İ., 1 Topoğraf, 1 Hizmetli ve 1 Operatör olmak üzere toplamda 18 personelle Amasya İli Merkezi ve İlçelerine bağlı köylere hizmet vermektedir.

Tarımsal Sulama Çalışmaları: Müdürlük, sulama projelerinin etüt, planlama, uygulama ve izin süreçlerini yönetmekte, tarım arazilerinin sulama suyuna kavuşmasını sağlamak amacıyla depolama tesisleri inşa etmekte ve basınçlı sulama sistemlerine önem vermektedir.

Tarım Destek Çalışmaları: Müdürlük, bitkisel ve hayvansal üretimi desteklemek adına fidan, tohum ve hayvancılık malzemeleri alımları gerçekleştirerek çiftçilere destek sağlamakta ve tarımsal mekanizasyonu geliştirmek için makine alımları yapmaktadır.

Diğer Görevler: Müdürlük, Coğrafi Bilgi Sistemi analizlerini yapmak, bütçe tekliflerini hazırlamak, yıllık yatırım programlarını ve faaliyet raporlarını düzenlemek gibi çeşitli görevleri üstlenmektedir.

2023 ve 2024 Yılı Projeleri: 2023 yılında tamamlanan projeler arasında sulama ve tarım destek projeleri bulunmaktadır. 2024 yılında ise 26 adet sulama projesi başlatılmış ve çeşitli tarım arazilerinin sulama kapasitesi arttırılacak veya yenilenecekt

ak olup, bunun yanı sıra bitkisel üretimi destekleme, hayvansal üretimi destekleme ve tarımsal mekanizasyonu geliştirme çalışmaları da devam etmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen projeler çiftçilere önemli destek sağlayacak ve tarımsal üretimde verimliliği artıracaktır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA