SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

Vali MASATLI, Yılın İlk Muhtarlar Toplantısını Merzifon İlçesinde Gerçekleştirdi

Vali MASATLI, Yılın İlk Muhtarlar Toplantısını Merzifon İlçesinde Gerçekleştirdi
Bu haber 13 Ocak 2023 - 13:23 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

Merzifon Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı, Valimiz Mustafa Masatlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, ilimizde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları yer aldı.

Valimiz Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Muhtarlarımızla dönemsel olarak toplantılar yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki yönetim değişikliğine bağlı olarak bizler de vatandaş ve hizmet odaklı anlayışla, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle beraber, Devletin temsilcileri olarak halkımıza en iyi hizmeti vermek ve en kısa sürede çözüm üretmek için çaba sarf ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de zaten halkın talep ve önerilerini ön planda tutan, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ilişkin görüş ve önerilerine önem veren bir yönetim modelidir. Bizlerin buradaki temel amacı da muhtarlarımızı yerinde dinleyerek, vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak ve memnuniyetlerini en üst düzeye çıkartmaktır.

Amasya ve Merzifon Organize Sanayi Bölgelerimizin genişleme çalışmaları hızla devam etmektedir. Amasya hayvancılıkta başta Suluova ilçemiz olmak üzere, önemli bir potansiyele ve fiyat belirleme gücüne sahiptir. Hali hazırda Ülkemizin en büyüğü olan Besi OSB’miz, genişleme alanının faaliyete geçmesiyle Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacaktır. Besi OSB’miz ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından, yurtiçi ve yurtdışında Model OSB olarak gösterilmektedir.

Bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi sulamaydı. Sulama ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Sadece son iki yılda 52 bin dekar alanı sulamaya açtık. Şu anda 3 bin 500 dekar alanı daha açmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bunun da tamamlanmasıyla ortalama 56 bin dekarı basınçlı sulamayı açmış olacağız. Bunun karşılığı şu demek; neredeyse 1,5 barajın sulayabileceği alan kadar araziyi sulamaya açtık.

Bunun yanında fidan, tohum, fide dağıtımlarında ciddi seviyeler yakaladık. Kiraz, ceviz, Trabzon hurması, elma dahil pek çok fidan ve ayçiçeği, tritikale, nohut, yonca tohumlarının dağıtımına devam ediyoruz. Sadece İl Özel İdaremizin geçen yıl yatırım bütçesi 573 Milyon TL’dir. Bunu da özellikle buradan vurgulamak isterim. Rekoltelere baktığımızda örneğin buğday 213 bin ton iken 460 bin tona, ayçiçeği 47 bin tondan 89 bin tona, kiraz 41 bin tondan 51 bin tona, şeker pancarı 225 bin tona çıkarken, ayva da ise rekoltemiz çok yüksek olmakla beraber tarımda ciddi bir büyüme yakaladık.

Kültür ve turizm çalışmalarımız kapsamında 17 tane projeyi hayata geçirdik. Tarihi ve kültürel eserleri restore ederek, Boraboy Gölü’ndeki çalışmaları bitirmiş ve Yeşilırmak Nehri’nde devam eden çalışmaların da %40’ını tamamlamış bulunmaktayız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA