SON DAKİKA

Suluova Gazetesi
Kurukafa

Kış aylarında trafikte yer alacak araç sürücülerini doğrudan ilgilendiren zorunlu kış lastiği uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Amasya’da da 1 Aralık itibariyle başlayacak.

Kış aylarında trafikte yer alacak araç sürücülerini doğrudan ilgilendiren zorunlu kış lastiği uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Amasya’da da 1 Aralık itibariyle başlayacak.
Bu haber 24 Kasım 2022 - 8:44 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.
Uzmanlar Kış lastiği takmak için 1 Aralığın beklenmemesini belirtiyor. Zorunluluk 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2021’e kadar devam edecek.
Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu
Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü, Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri (araçlarda şafta bağlı olup çekiş gücü sağlayan dingil) üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekli olduğunu belirtti.
“1 Aralık’tan Önce Lastik Değişimleri Yapılmalı”
Amasya’da Lastik değişim yapan firmalar lastik değişimini son güne bırakılmaması gerektiğini belirtiyor.
Kış lastiği uygulamasının zorunluluğun ötesinde kış lastikleri hayati önem taşıdığını belirten Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü yetkilileri, sürücüler hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için bu kurala uyarak bir an önce lastik değişimini yapmaları gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA